Начало / Коронавирус / Грузински митрополит благослови болница за борба с коронавируса в Грузия

Грузински митрополит благослови болница за борба с коронавируса в Грузия

Военната болница „Георги Абрамишвили“, която е към Министерството на отбраната на Грузия в град Гори е обявена за карантинна зона от 2 март, като част от мерките за предотвратяване на евентуалното разпространение на коронавируса в страната.

Сега болницата носи Божието благословение, след като Негово Високопреосвещенство митрополит Андрей наскоро благослови двора на болницата заедно с духовници от епархията, съобщава 1tv.ge. Според Министерството на отбраната в благословението на болтичното заведение е участвал и Дейвид Барлиани, директор на Военната болница.

По данни в карантинната зона на военната болница в Гори има 59 души, от които 32 са военнослужещи. Всички са в добро задоволително състояние.

Военната болница „Георги Абрамишвили“ е съоръжение със 176 легла, което обслужва както военни, така и цивилни. Той също така работи като университетска болница на Тбилиския държавен медицински университет.  Заведението е кръстено на д-р Георги Абрамишвили, който бе убит на 13 август 2008 г. от ракета, изстреляна от Русия по време на Руско-грузинската война, той прекарал четири дни помагайки и оперирайки хора, ранени при военните действия.

Източник: orthochristian.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ ще отправи послание към гръцкия народ по националната телевизия

Тази вечер атинският архиепископ Йероним ще отправи своето архипастирско послание до гръцкия народ. Посланието на ...