Начало / Коронавирус / Грузински митрополит благослови болница за борба с коронавируса в Грузия

Грузински митрополит благослови болница за борба с коронавируса в Грузия

Военната болница „Георги Абрамишвили“, която е към Министерството на отбраната на Грузия в град Гори е обявена за карантинна зона от 2 март, като част от мерките за предотвратяване на евентуалното разпространение на коронавируса в страната.

Сега болницата носи Божието благословение, след като Негово Високопреосвещенство митрополит Андрей наскоро благослови двора на болницата заедно с духовници от епархията, съобщава 1tv.ge. Според Министерството на отбраната в благословението на болтичното заведение е участвал и Дейвид Барлиани, директор на Военната болница.

По данни в карантинната зона на военната болница в Гори има 59 души, от които 32 са военнослужещи. Всички са в добро задоволително състояние.

Военната болница „Георги Абрамишвили“ е съоръжение със 176 легла, което обслужва както военни, така и цивилни. Той също така работи като университетска болница на Тбилиския държавен медицински университет.  Заведението е кръстено на д-р Георги Абрамишвили, който бе убит на 13 август 2008 г. от ракета, изстреляна от Русия по време на Руско-грузинската война, той прекарал четири дни помагайки и оперирайки хора, ранени при военните действия.

Източник: orthochristian.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...