Начало / Коронавирус / Арестуваха Китирският митрополит Серафим, защото отслужи Акатист към Св. Богородица, въпреки забраната в Гърция

Арестуваха Китирският митрополит Серафим, защото отслужи Акатист към Св. Богородица, въпреки забраната в Гърция

Китирският митрополит Серафим от Гръцката православна църква е бил арестуван в петък, защото е отслужил трета част от акатиста към Майката Божия при открити врата, бил е камбаните на катедралния си храм и е призовал хората за молитва.

В Гърция богослуженията се извършват при закрити врата и хората са приканени да си стоят по домовете. Правителството в южната ни съседка нареди спирането на богослуженията заради разразилата се епидемия с коронавурис. След пристигането си в местното полицейско управление митрополитът е заявил, че все още не е получил окръжното послание на архиепископ Йероним.

Митрополит Серафим е бил освободен по-късно със заповед на главния прокурор, открита бе и преписка. По-рано пред местни медии кметът на града, в който е престолният център на митрополит Серафим заяви, че никой не е над закона. Той добави и че ще намеси прокуратурата. По-рано днес митрополит Серафим е отслужвал литургия в друг храм в града, на който отново вратите са били широко отворени и са приканвали хората да бъдат на богослужения. 

По информация на orthodoxtimes.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...