Начало / Коронавирус / Арестуваха Китирският митрополит Серафим, защото отслужи Акатист към Св. Богородица, въпреки забраната в Гърция

Арестуваха Китирският митрополит Серафим, защото отслужи Акатист към Св. Богородица, въпреки забраната в Гърция

Китирският митрополит Серафим от Гръцката православна църква е бил арестуван в петък, защото е отслужил трета част от акатиста към Майката Божия при открити врата, бил е камбаните на катедралния си храм и е призовал хората за молитва.

В Гърция богослуженията се извършват при закрити врата и хората са приканени да си стоят по домовете. Правителството в южната ни съседка нареди спирането на богослуженията заради разразилата се епидемия с коронавурис. След пристигането си в местното полицейско управление митрополитът е заявил, че все още не е получил окръжното послание на архиепископ Йероним.

Митрополит Серафим е бил освободен по-късно със заповед на главния прокурор, открита бе и преписка. По-рано пред местни медии кметът на града, в който е престолният център на митрополит Серафим заяви, че никой не е над закона. Той добави и че ще намеси прокуратурата. По-рано днес митрополит Серафим е отслужвал литургия в друг храм в града, на който отново вратите са били широко отворени и са приканвали хората да бъдат на богослужения. 

По информация на orthodoxtimes.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ ще отправи послание към гръцкия народ по националната телевизия

Тази вечер атинският архиепископ Йероним ще отправи своето архипастирско послание до гръцкия народ. Посланието на ...