Начало / Новини / Молитва към св. Никифор Прокажени срещу коронавируса

Молитва към св. Никифор Прокажени срещу коронавируса

Нарастващият брой на заразени с коронавируса у нас и по света ни задължава от сайта „Добротолюбие“ да публикуваме молитвата към свети Никифор Прокажения Чудотворец, който, припомняме ви, по-рано този месец се яви на мъж от Гърция и заяви своето покровителство към хората по време на пандемията, и най-вече на заразените с коронавируса.

Статията може да прочетете тук.

Припомняме, че светия и богоносен наш отец Никифор е страдал през целия си живот от острото,   тежко и  заразно заболяване проказа. Новата книга „Свети Никифор Прокажения Чудотворец“ излезе у нас преди дни, подробности, за която може да научите след като прочетете молитвата и призовете светията за помощ.

Молитва към свети Никифор Прокажения Чудотворец

 „О, пречудни отче свети Никифоре, велик застъпниче пред Господа, Като се прекланям пред твоята воля и сила на духа, с които си изтърпял толкова тежки мъки и страдания, но не си предал Божията воля, застъпи се за нас, грешните, пред Всевишния да опази Светата Православна църква и всички Божии чеда от нашествия на врагове и иноверци, болести, зарази. О, пречудни свети отче Никифоре, ти най-добре знаеш що е страдание. Избави ни! Велик застъпниче пред Господа, Смирено те моля: застъпи се за мен и моите близки (имената) пред нашия Господ Бог и Го моли да ни избави от всяка епидемия, болест и душевно страдание. О, пречудни отче Никифоре, велик застъпниче пред Господа, моли Го и тази година да даде на всички нас благоденствие – да няма напаст по посевите, овошките и животните; да паднат добри валежи, да грее ярко слънце; да се роди богата и изобилна реколта. Амин!

КНИГАТА „СВЕТИ НИКИФОР ПРОКАЖЕНИЯ ЧУДОТВОРЕЦ“ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОРЪЧАНА САМО НА ТЕЛЕФОН 0898802638, КАКТО И НА ANGELBONCHEV111@GMAIL.COM

Сайтът „Добротолюбие“ е медиен партньор по попуряризиране житието и чудесата на свети Никифор в България.  Издава Ангел Бончев.

За Ангел Карадаков

Виж още

Информационен бюлетин на сайта „Добротолюбие“ за периода 2 – 8 август

Уважаеми читатели, представяме ви информационния бюлетин на сайта „Добротолюбие“ за периода периода 2 – 8 ...