Начало / Коронавирус / Месец преди Великден Израел също затвори границите си за туристи

Месец преди Великден Израел също затвори границите си за туристи

Месец преди празника Великден и насред пандемията с коронавирус, Израел реши да затвори границите си за всички чужденци, с изключение на вече пребиваващите там, съобщава orthodoxianewsagency.gr.

От четвъртък, 19 март 2020 г., чужденци, които не са нито израелски граждани, нито жители на страната, не могат да влязат в страната. От днес на чужденци, които имат разрешение на влизат в страната, могат да го направят, но трябва да бъдат под карантина 14 дни. Витлеем и Йерусалим приличат градовете-призраци, само седмици преди Разпъването и Възкресението на Господ Иисус Христос. Преди три дни от трите основни религиозни общности бе публикувано съвместно изявление, призоваващоза спазване на предпазните мерки и инструкциите на властите относно базиликата Рождество Христово във Витлеем.

Израел в сряда затвори границите си с Палестина, като министърът на отбраната Нафтали Бенет заяви, че Израел не може да приеме голям брой работници от контролирани от Палестина райони вследствие на коронавирусната криза. Междувременно Палестина обяви във вторник вечерта, че всички нейни жители, работещи в Израел, имат три дни да се върнат по домовете си; след това те ще трябва да останат в Израел.

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...