Начало / Uncategorized / Коронавирусът

Коронавирусът

Съвет от експертите, които помагат на вас и вашето домакинство да бъдете в безопасност от коронавируса COVID-19. Ето няколко стъпки за действие, които ще ви помогнат да се предпазите  от вируса.

Имайте висока лична хигиена, включително често миене на ръцете със сапун и вода, кашляне в ръката или в сгъвката на лакътя и избягвайте да докосвате очите, носа или устата. Стойте си вкъщи и не излизайте на публично място, когато сте болни.

Избягвайте медицинските центрове като цяло, освен ако не е необходимо. Ако по някакъв начин сте болни, обадете се първо на личния си лекар, преди да излезете навън. Дори и да не сте болни, избягвайте да посещавате болници, заведения за дългосрочни грижи или старчески домове, колкото е възможно повече. Ако имате нужда да посетите някое от тези заведения, ограничете времето си там и бъдете на 6 метра от пациентите.

Не ходете в спешното отделение, освен ако не е необходимо. Спешните медицински услуги трябва първо да обслужват най-критичните пациенти.

Стойте далеч от хора, които са болни, особено ако сте изложени на по-висок риск от коронавирус.

Почиствайте често докосвани повърхности и предмети (като ключалки и др.). Дезинфекциращите кърпички и обикновените домакински почистващи препарати са ефективни. Пийте много течности, яжте здравословни храни и управлявайте стреса си, за да поддържате имунитета си силен.

Трябва също да напомня на любимите си читатели, че не трябва да се страхуваме да приемем Светото Тяло и Кръвта на нашия Спасител, от светата лъжица. Тайнствата са за изцеление на тялото и душата и НЯМА вероятност да получите коронавирус, докато получавате Свето Причастие. Целуването на иконите, ръката на свещеника или поклонението пред кръста в края на Литургията може да бъде нещо, което можем да не правим, но не трябва да се страхуваме от това, което ни дава живот. Нашият архиепископ Кирил от Сан Франциско издаде инструкции за запивката (виното след причастие) да се подава на причастниците от отделни хартиени чаши до края на епидемията от коронавирус и да има кошници до масата за запивка, за да бъдат събирани използваните хартиени чаши.

Междувременно, нека всички се покаем, защото Бог понякога допуска такива неща като коронавируса, като начин да привлече вниманието ни. Светът се отвърна от Бога и всички ние се нуждаем да променим приоритетите си, така че бъдем обърнати към вечността. Ние трябва да се обърнем като народ обратно към същественото, което трябваше да бъде този живот, а именно връзката ни с Бога и подготовката ни за вечността. Този живот не е бил предназначен за място за придобиване на богатство, изграждане на кариери, натрупване на лична слава и пр. Този живот е преход към Вечния живот, който ни очаква.

Игумен Трифон 

За Ангел Карадаков

Виж още

С водосвет приключи обновяването на част от Черепишкия манастир

Приключи ремонтът на приемната за поклонници в най-големия действащ манастир във Врачанска епархия – Черепишкия ...