Начало / Коронавирус / В Австралия отложиха организираната за март младежка православна среща

В Австралия отложиха организираната за март младежка православна среща

Младежката конференция, организирана от Архиепископията на Австралия, ще бъде отложена. Това стана ясно от публикувано съобщение в социалните мрежи.

Конференцията трябваше да се проведе в събота, 14 март 2020 г. Според съобщението на Архиепископията, отлагането се дължи на развитието на коронавируса и огнища, възникнали в Австралия, както и като предпазна мярка в съответствие с инструкциите на федералното правителство на Австралия. Архиепископът на Австралия Макарий, призовава младите хора и техните семейства да разберат, че това отлагане на програмата е единствено поради загрижеността на Църквата за това младите хора да бъдат защитени. Конференцията ще се проведе във време, когато няма опасност за общественото здраве. 

Както Добротолюбие съобщи през януари, тази година е посветена на младежта, като Австралийската архиепископия желае да стимулира най-динамичната част от гръцката православна общност в южния континент. За тази цел Гръцката архиепископия, по инициатива на архиепископа на Австралия Макарий трябваше да бъде домакин на поредица от младежки конференции в цялата страна.

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...