Начало / Коронавирус / Руската църква: Засилете молитвата си

Руската църква: Засилете молитвата си

На вчерашното заседание на Св. Синод на Руската православна църква бе обсъден и въпросът с разпространението на новия коронавирус.

„Светият синод на Руската православна църква възприема със загриженост разпространението на коронавирусната инфекция в света и нейните последици за милиони хора, много от които не само са изправени пред заплахата от инфекция, но и ще преживеят социално-икономическите последици от това явление. Членовете на Светия синод изказват съболезнованията си на семействата и приятелите на жертвите на това заболяване в Китай, Южна Корея, Иран, Италия, Франция, Германия, Испания и други страни… Във времена на епидемии Руската православна църква винаги изпълнява своето свидетелско служение, без да отказва на никого духовно възпитание и пълно участие в Нейните тайнства. Призоваваме за сдържаност, поддържане на трезвост и молитвено спокойствие. Вярващият не трябва да се поддава на паниката и страховете, свързани с разпространението на непроверена информация за заразата“, се казва още в изявлението на Руската църква.

От Московската патриаршия призовават вярващите в Русия да не подценяват медицинските предписания и да се спазват всички санитарно-хигиенни превантивни мерки в енориите и манастирите, особено в регионите, където епидемиологичната обстановка е трудна. 

Източник: patriarchia.ru

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...