Начало / Коронавирус / В Грузия започват дезинфекция на храмовете. Заразените там са вече 23

В Грузия започват дезинфекция на храмовете. Заразените там са вече 23

Грузинските църкви ще бъдат дезинфекцирани, за да се предотврати разпространението на коронавирус, заявив чера Амиран Гамкрелидзе, ръководител на центъра за кондрол със заболяванията в грузинското Министерство на здравеопазването.  

Според него такова искане е отправено от представители на Грузинската патриаршия, след което той е дал съответните указания на Министерството и към центровете за контрол на заболяванията. В Грузия до момента са установени 15 случая на коронавирусна инфекция.

„Свързах се с представители на патриаршията във връзка с този въпрос. Дадохме заповед на Министерството на здравеопазването. Помолих ги да се свържат с частни фирми и да помогнат. Много е добре, че солидарността се появи в страната и много бизнесмени изразиха желание да помогнат“, каза Гамкрелидзе.

Дезинфекция се извършва в Грузия в различни държавни институции, включително в сградите на правителството. Училищата и детските градини, които са затворени до 16 март, преминават през интензивни процедури по дезинфекция като част от санитарните стандарти, засилени от Министерството на образованието.

По последни данни заразените в страната вече са 23. Поради разпространението на вируса, президентът на Грузия, Саломе Зурабичвили, отмени планираните си посещения в България, Украйна и Белгия, се казва в съобщение на администрацията на президента на Грузия.

Източник: РИА Новости

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...