Начало / Коронавирус / Албанският премиер организира среща с представителите на всични вероизповедания в Албания по повод коронавируса

Албанският премиер организира среща с представителите на всични вероизповедания в Албания по повод коронавируса

Албанският премиер Еди Рама организира среща днес с представителите на всички традиционни вероизповедания в страната. На срещата присъстваше и Албанският архиепископ Анастасий. 

Премиерът помоли духовниците да споделят на вярващите да се въздържат от прегръдки, ръкостискане, както и от целуване на ръце, да бъдат поне на метър разстояние по време на молитва. Премиерът сподели още, че не бива да се изпада в паника, но хората трябва да бъдат предпазливи. 

„Това е епидемия, която засяга по-възрастните от нас или онези с хронични заболявания. Не е животозастрашаващо за хора, които нямат хронични заболявания. Когато се събирате в определен ден в църквата или в джамията, трябва да бъдат предприети мерки за защита и да се следват всички предписания“, каза Еди Рама.

В Албания наскоро откриха първите два случая със заразени с коронавирус – баща и син, наскоро завърнали се от Италия. От днес потвърдените случаи вече са 10. 

По информация на: albaniandailynews.com

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...