Начало / Коронавирус / Румънски митрополит и лекар обясниха на вярващите как да се предпазват от новия вирус

Румънски митрополит и лекар обясниха на вярващите как да се предпазват от новия вирус

Тъй като хората в цяла Румъния са обзети от безпокойство от настъпването на коронавируса, а и особено след обявяването на 15-ти заболял от него в северната ни съседка, Негово Високопреосвещенство Банатският митрополит Йоан покани лекар да се обърне към вярващите след неделната Божествена литургия и да обясни как да се предпазят от заразяване с новия вирус.

„Скъпи братя и сестри, виждайки безпокойството и разстройството ви, което имате от такъв малък вирус, вирус, който можете да видите само с микроскоп, и който създава толкова много проблеми в света, поради тази причина реших да поканя доктор Виргил Муста”, каза митрополит Йоан. Лекарят е от Инфекциозната болница в Тимишоара. 

Д-р Виргил Муста призова вярващите да мият ръцете си често, да проветряват къщите си и да избягват претъпкани пространства. Той, също така, призова да се избягва близък контакт с хора, които са болни.

„Има мерки, които се предприемат при всяка друга инфекция на дихателните пътища. Обръщам се към вас да имате доверие в нас, за солидарност, спокойствие, отговорност и вяра“, каза доктор Виргил Муста на 1 март в православната митрополитска катедрала в Тимишоара.

Митрополит Йоан каза на вярващите: „Възлюбени братя и сестри, нека вървим напред с вяра, за да служим всеки на работните си места в мир и тишина и, както каза лекарят, когато някой има тези симптоми, да уведоми личния си лекар“. 

Източник: basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...