Начало / Коронавирус / Архиепископията в САЩ издаде препоръки за предпазване от заразяване с коронавирус

Архиепископията в САЩ издаде препоръки за предпазване от заразяване с коронавирус

Православната архиепископия в САЩ, която е към Вселенска патриаршия, издаде насоки относно предпазването от заразяване с коронавирус, адресирани както до духовенството, така и до православните християни. 

Всички храмове имат специални приспособления за дезинфекция на входовете си, като от архиепископията препоръчат християните да се въздържат от ръкостискане и прегръдки. Архиепископ Елпидофор напомни на вярващите, че трябва да използваме всички налични средства, за да защитим себе си и нашите семейства от разпространението на новия вирус Covid-19.

„В такава криза трябва да бъдем бдителни като общност, за да не се превърнат нашите църкви в места за заразяване с болестта“, каза още архиепископът. Коментирайки епидемията архиепископ Илпидофор заяви, че „Църквата се е сблъсквала и в миналото с подобни предизвикателства – дори още по-тежки. Днес имаме предимството, че науката е развита и имаме добро здравеопазване. Трябва да вземем всички предпазни мерки по отношение на коронавируса и постоянно да оценяваме ситуацията в интерес на нашите енориаши“, каза още той. 

Източник: orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...