Начало / Коронавирус / Синайският манастир излезе със съобщение по повод информация за заразени туристи с коронавирус в обителта

Синайският манастир излезе със съобщение по повод информация за заразени туристи с коронавирус в обителта

В гръцките медии се появиха съобщения, че група поклонници, посетили наскоро Синайския манастир, са се заразили с корона вирус. От светата обител направиха съобщение, в което казват, че поклонниците не са се заразили с новия вирус в манастира. 

По предпазни причини е извършен медицински преглед на монасите от братството, на работниците при манастира, както и на поклонници. Резултатът е бил отрицателен. Самото съобщение на обителта гласи:

„Както вече знаем, група гръцки поклонници от югозападна Гърция, които наскоро бяха диагностицирани с коронавирус, посетиха Синайския манастир в Египет и продължиха поклонението си в Светите земи т.е. до Израел и палестинските територии. Въз основа на тази информация Светият манастир не носи отговорност за заразяването. Същото важи и за Синайската пустиня. По предпазни причини, обаче, след заповед на губернатора на Южен Синай Халед Фуда и с разрешение на манастира, група специалисти тестваха отците, работниците и поклонниците и резултатите не бяха тревожни. Въпреки резултатите вече са предприети превантивни здравни мерки за правилната и безопасна работа на манастира, както и за безопасността на поклонниците.

От все сърце благодарим на всички приятели на манастира за проявения интерес и загриженост към Синайското братство. Пожелаваме чрез Божията благодат на пациентите, които са заразени – бързо възстановяване. Нека Бог да благослови всички с добро здраве и бързо оздравяване. Такива въпроси трябва да решаваме със спокоен ум, вяра и надежда“, се казва още в съобщението на братството от обителта.

По информация на orthodoxtimes.com.

За Ангел Карадаков

Виж още

Гробът Господен в Йерусалим отново е отворен за вярващи и поклонници

Храмът в Йерусалим, в който всяка година слиза Благодатният огън е отново отворен за вярващи ...