Начало / Новини / На 8 март ще бъде открит паметник на Неврокопския митрополит Натанаил

На 8 март ще бъде открит паметник на Неврокопския митрополит Натанаил

На 8 март ще бъде открит паметник на Неврокопския митрополит Натанаил в гр. Гоце Делчев, това съобщиха от местната община.

Инициативата за поставянето на паметник и увековечаването на блаженопочившия Неврокопски митрополит е между Неврокопската св. митрополия и Община Гоце Делчев. Откриването ще се състои на 8 март, неделя, от 12 часа на площад „Митрополит Натанаил“. С откриване на бюст-паметника ще бъде отдадена почит от местното население към митрополит Натанаил, който духовно обгрижва пределите на епархията от 1994 г. по 2013 г. 

Както Добротолюбие съобщи през 2019 г. (тук) бюст-паметникът на Неврокопския митрополит Натанаил да бъде издигнат на площада при кръстовището между улиците “Бяло море” и “Търговска” в центъра на град Гоце Делчев. Идейният проект е дело на младия и талантлив български скулптор Илия Бояров.

През миналата година бяха отбелязани и 6 години от кончината на митрополит Натанаил. През 2020 г. се изпълват и 170 години от рождението и 95 години от кончината на Неврокопския митрополит Иларион, както и 85 години от избора за митрополит на Неврокопска епархия на убития блаженопочивш митрополит Борис. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...