Начало / Новини / Патриарх Неофит възглави празничните богослужения за 3 март в София

Патриарх Неофит възглави празничните богослужения за 3 март в София

С трисагий и благодарствен молебен започнаха тържествата по повод 142 години от Освобождението на страната ни от османско владичество. 

„Особено дълбоко почитаме в този паметен ден онези, които за извоюването на тази свобода са пожертвали и най-скъпото – собствения си живот. За всички братски православни воини, дошли тук отблизо и далеч, както и за българските опълченци, положили живота си, за да бъдем днес ние свободни, в този ден за пореден път ние отправяме нашата всесърдечна заупокойна молитва към Всеподателя Бога, като неизменно Му благодарим и за Неговата велика милост и всички Негови щедрости и неизменна грижа за православния ни народ“, каза патриарх Неофит в своето слово по повод празника. 

След богослуженията на площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ бе извършена и официална церемония по издигане на националното знаме, на която участваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вицепрезидентът Илияна Йотова. На събитието присъстваха общественици, посланици, представители на традиционните вероизповедания у нас и множество граждани.

По информация на официалния сайт на Св. Синод. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Изпълват се 145 г. от кончината на Ловчанския митрополит Дионисий

На 29 май се изпълват 145 г. от кончината на Ловчанския митрополит Дионисий, съобщи официалният ...