Начало / Новини / Патриарх Неофит възглави празничните богослужения за 3 март в София

Патриарх Неофит възглави празничните богослужения за 3 март в София

С трисагий и благодарствен молебен започнаха тържествата по повод 142 години от Освобождението на страната ни от османско владичество. 

„Особено дълбоко почитаме в този паметен ден онези, които за извоюването на тази свобода са пожертвали и най-скъпото – собствения си живот. За всички братски православни воини, дошли тук отблизо и далеч, както и за българските опълченци, положили живота си, за да бъдем днес ние свободни, в този ден за пореден път ние отправяме нашата всесърдечна заупокойна молитва към Всеподателя Бога, като неизменно Му благодарим и за Неговата велика милост и всички Негови щедрости и неизменна грижа за православния ни народ“, каза патриарх Неофит в своето слово по повод празника. 

След богослуженията на площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ бе извършена и официална церемония по издигане на националното знаме, на която участваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вицепрезидентът Илияна Йотова. На събитието присъстваха общественици, посланици, представители на традиционните вероизповедания у нас и множество граждани.

По информация на официалния сайт на Св. Синод. 

За Ангел Карадаков

Виж още

„Църквата на дяконисите“ – Една от най-ранните християнски базилики в Светите земи

Нова църква, открита наскоро в Светите земи, се определя като една от най-ранните и най-големи ...