Начало / Новини / „Светецът светкавица“ с нови прожекции в София, може да бъде гледан и от глухите

„Светецът светкавица“ с нови прожекции в София, може да бъде гледан и от глухите

Филмът за свети Ефрем Нови Чудотворец „Светецът светкавица” ще бъде прожектиран на 8 март (неделя) от 15.00 и 16.30 часа в Дом на киното в столицата. Под статията може да намерите линк, на който да запазите билет за прожекциите в София.

Филмът ще бъде с български субтитри, за да може да бъде гледан от глухите хора в България.

„Светецът светкавица“ разказва за ангелския живот, който е водил, и разтърсващите чудеса на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. За по-малко от месец при пълни зали, филмът бе прожектиран 4 пъти в София, Враца, Смолян, Карлово и Сопот. Както ви показваме в Добротолюбие, интересът към свети Ефрем Нови е много голям.

В „Светецът светкавица” са заснети личните истории на хора, случили се през годините, за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира „Рождество Богородично” в Кабиле, преди 10 години. Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа ѝ, заради операция на сънната артерия и последвали знаци от преподобния за назряващ сериозен гинекологичен проблем. Това е филм за смисъла на живота, за докосването на божественото до човешкото и промяната на живота към по-добро.

Автор, оператор, режисьор и продуцент е Ангел Бончев, редактор – Емилия Маринова, а режисьор по монтажа – Боряна Букикова-Пунчева.
Медиен партньор е православният сайт „Добротолюбие”.

МОЖЕ ДА ЗАПАЗИТЕ БИЛЕТА СИ ЗА ПРОЖЕКЦИИТЕ НА ФИЛМА „СВЕТЕЦЪТ СВЕТКАВИЦА“ В СОФИЯ: ТУК.

За Ангел Карадаков

Виж още

„Църквата на дяконисите“ – Една от най-ранните християнски базилики в Светите земи

Нова църква, открита наскоро в Светите земи, се определя като една от най-ранните и най-големи ...