Начало / Новини / Православен храм бе осквернен на о. Лесбос

Православен храм бе осквернен на о. Лесбос

Гръцките медии разпространиха ужасяващи кадри с гавра срещу православния храм „Св. Георги“ на остров Лесбос (Митилини), където след преминалата вълна нелегални мигранти от Турция през  последните дни се вижда нагледно резултатът от нашествениците.

Надписи по стените на Божия дом, ограбена утвар, обърнати наобратно икони, мръсотия, хаос, счупени съдове и осквернен свети олтар е резултатът от онези, които са се запътили към цивилизования свят на Западна Европа.

„Шок и ужас“ – това най- честият коментар на гърците, които в социалните мрежи изразяват своето възмущение от гаврата със святото място на едно от най-посещаваните места в Гърция за поклонници на остров Милитини, заради манастира на „Св. Рафаил“ и чудотворната икона на св. архангел Михаил.  

Островът е едно от местата в Гърция, което пострада най-силно от напливът от нелегални мигранти от Африка и Близкия Изток, които през Турция тръгват към Западна Европа. Основният поминък   – туризмът, е сринат, заради присъствието на тези хора, които са преобразили принципно спокойния остров Митилини. Страхът пък е постоянният спътник на островитяните, заради придошлите от третия свят.  

Снимки: LesvosPost.com

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Над 10 000 лв. се събраха от благотворителния концерт за възстановяване на храм в Слатина

Над 10 000 лв. бяха събрани снощи на благотворителния концерт на стадион Академик в район ...