Начало / Новини / Албанската църква в подкрепа на неродените деца

Албанската църква в подкрепа на неродените деца

Събитие в подкрепа на живота на неродените деца се проведе в неделя, 23 февруари, в Духовния център на енорията „Св. Харалампий“, пише orthodoxianewsagency.gr.

Събитието беше организирано от митрополията на Аргирокастро в сътрудничество с движението подкрепящо живота на неродените деца „Остави ме да живея!“

Събитието беше уважено с присъствието на местния митрополит и голям брой духовници от енориите на митрополията. Местните власти също участваха. Пръв говори медикът от движението „Остави ме да живея!“ Панайотис Хатсигианакис, описвайки развитието на човека от зачеването му, методите за премахване на човешкия живот и сериозните последици от аборта.

Православният богослов Йоан Карамитрос, пък подчерта, че е човекът получава душа с неговото зачеване. По този начин премахването на човешкия живот на всеки етап от развитието е прекъсване на живота на човешко същество и душа, които ще бъдат във вечността. Това е обида на волята на неговия Бог и Създател.

Инициативата бе последвана от концерт и различни мероприятия свързани с образоването на младите хора по отношение на аборта. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Нов православен храм отвори врати в Мадагаскар

Нов православен храм отвори врати в Мадагаскар. Новият храм бе осветен от митрополита на Мадагаскар ...