Начало / Новини / В православната архиепископия в Южна Корея ще се молят на всяко богослужение за изцеление от коронавируса

В православната архиепископия в Южна Корея ще се молят на всяко богослужение за изцеление от коронавируса

От православната архиепископия в Южна Корея, която е към Вселенска патриаршия обявиха специално молитвено прошение, което ще се казва на всяка ектения и богослужение за изцеление на всички заразени с новия коронавирус. 

„Молим се за семействата на всички наши енориаши, за да се предпазим от тази голяма опасност. Трябва да следваме разпоредбите на правителството, за да предотвратяваме инфекции“, се казва още в съобщението на архиепископията. От там припомнят и методите за защита от заразяване:

  1. Моля, носете маска за всички богослужения.
  2. Моля, използвайте дезинфектанта за ръце на входа на храма, преди да влизате в църквата.
  3. Не се ръкувайте, когато се поздравявате.
  4. Не целувайте ръцете на духовенството.
  5. Не пипайте книгите.
  6. След отслужването на неделната литургия, обядът ще бъде прекратен.
  7. Засега ще спрем всички църковни събрания за вярващи и нопокръстени.

„Нека всички православни просят от смирения Господ с покаяно сърце помощ и закрила, така че тази криза, пред която са изправени нашата страна и светът, скоро да изчезне, за да може скоро да се освободим от тази сериозна трудност“, се казва още в съобщението на архиепископията. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Вдигат храм в пазарджишкото село Мало Конаре

Общинският съвет в Пазарджик безвъзмездно предостави общински терен за строителството на нов параклис в село Мало Конаре. Той ще ...