Начало / Новини / Филмът „Светецът светкавица“ разплака врачани

Филмът „Светецът светкавица“ разплака врачани

Като въздействащ, силен и филм с духовен заряд определиха врачани „Светецът светкавица“ на днешната прожекция в града. Представянето бе по инициатива на Врачанския митрополит Григорий и подпомогнато от местната община.

За филма пристигнаха миряни от Мездра, Оряхово и Монтана. За повечето присъстващи чудото с възкръсването на детето в утробата на майка му бе най-въздействащо и всички бяха с насълзени очи.

След края на прожекцията една от зрителките, които присъстваха, сподели за своето лично чудо, което тя отдава на свети Ефрем Нови. Тя разказа за излекуването си от злокачествено онкологично заболяване, като не пропусна да каже, че не се разделя с книгата отново с автор Ангел Бончев „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“, от която чете почти непрестанно молитвите, и която се е намачкала от всекидневното четене.

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий благодари на автора на филма Ангел Бончев за неуморния му труд по разпространение житието на свети Ефрем и докосващ сърцето и душата на християнина филм „Свртецът светкавица“.

Припомняме, че заради огромния интерес към филма „Светецът светкавица“ в София ще има още една извънредна прожекция на 24 февруари от 16.30 часа, билетите, за която са почти на привършване. Може да запазите на www.domnakinoto.com.

Интересът налага и допълнитвлни прожекции през март, а Добротолюбие като медиен партньор ще ви информира допълнително.

За Ангел Карадаков

Виж още

Сръбският президент Александър Вучич се поклони на гроба на св. Сава във Велико Търново

Вчера министър председателят на България Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич посетиха гробовете ...