Начало / Новини / Софийската семинария бе представена на българската диаспора, живееща в Република Албания

Софийската семинария бе представена на българската диаспора, живееща в Република Албания

На 16 февруари тази година Софийската духовна семинария бе представена на образователния форум в гр. Корча, Албания,  организиран от Министерството на образованието и науката за набиране на студенти.

На срещата присъстваха представители на различни университети от Република България. Семинарията бе представена от секретаря дякон Слави Спасов и г-н Елвис Талюри, докторант в УНСС и бивш възпитаник на Софийската духовна семинария. Те разказаха за обучението, възможностите и съвременните условия, които предлага училището на обучаващите се. Припомниха, че през последнити петнадесет години около двадесет души, етнически българи от Албания, са завършили средното си духовно образование в Семинарията и са продължили своето обучение и живот в България. Сред тях има докторанти, юристи, икономисти, компютърни специлисти, църковни певци и др. 

За хората от българската диаспора в Албания беше интересно да научат за възможностите,  децата им да се обучават в духовното училище, както и да получат средно държавно образование в България.

По информация на официалния сайт на Софийската духовна семинария. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Дариха православен параклис за Самуилова крепост

Православен параклис бе подарен за Самуилова крепост край Петрич, съобщиха от общината. Дарител на параклиса ...