Начало / Новини / Премиера на филма „Светецът светкавица“ и на гръцки език в София

Премиера на филма „Светецът светкавица“ и на гръцки език в София

Новият филм на журналиста Ангел Бончев за свети Ефрем Нови Чудотворец „Светецът светкавица” ще бъде представен премиерно в София на 18, 19 и 20 февруари от 18.30 часа в Дома на киното на ул. „Екзарх Йосиф” 37. Любопитното е, че на 19 и 20 февруари филмът ще бъде и с гръцки субтитри, като е отправена покана към цялата гръцка общност, която живее и работи в България.

На тези дати ще присъстват и представители на посолството на Република Гърция и новият посланик на страната у нас Негово Превъзходителство Димитрис Хронопулос. Целта на превода на филма на гръцки език е бъдещите прожекции в съседна Гърция, които предстоят през тази и следващата година.

Вече и много гръцки православни сайтове отразиха излизането на българския православен филм, като очакванията са големи.

Свети Ефрем е сред най-почитаните в Гърция и ежедневно стотици хора преминават на поклонение в манастира „Благовещение на Пресвета Богородица“, където се покоят мощите му, край град Неа Макри.

ЕКСКЛУЗИВНО за филма „Светецът светкавица“ и за първи път пред камера говори лекуващият лекар на старицата Макария, когато тя е била настанена в Медицински център „Атина“ в гръцката столица, като разкрива факти, които говорят за святост и на игуменката, намерила светите мощи на великомъченика и чудотворец Ефрем Нови.

Скоро излиза и DVD на филма „Светецът светкавица“, като той ще може да бъде поръчан на телефон 0898802638, както и на имейл адрес angelbonchev111@gmail.com

За Ангел Карадаков

Виж още

България има своя нов патриарх

След откриването, в залата на БАН, на Патриаршеския избирателен църковен събор и при вече гласувано ...