Начало / Новини / Форум под надслов „Хуманизъм и вяра“ събра преподаватели от Старозагорска област

Форум под надслов „Хуманизъм и вяра“ събра преподаватели от Старозагорска област

Форум под надслов „Хуманизъм и вяра“ събра преподаватели от Старозагорска област днес в IV ОУ „Кирил Христов“, съобщи БТА.

Целта бе учители и духовнци да обсъдят перспективите в обучението по религия. Регионалното управление на образованието определя жури, което да оцени представените добри практики и да номинира до една практика от група в детска градина; начален етап; прогимназиален етап; гимназиален етап. С благословениeто на Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, в състава на журито ще участват свещениците Йордан Карагеоргиев, Цветан Иванов и Иван Генов. Номинираните практики ще бъдат представени на регионална конференция на 10 април.

Миналата учебна година децата, които са изучавали „Религия“ в Стара Загора, са били 60. Тази учебна година броят им е 110, всички от начална степен на обучение.

През месец март, отново в Стара Загора, ще се проведе вторият етап от инициативата на Министерство на образованието и науката. В него, освен домакините, ще участват преподаватели с добри практики от областите Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково и Кърджали.

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...