Начало / Новини / Поклонническо пътуване до Санкт Петербург, Кронщад, Валаам, Царское село и Петерхоф

Поклонническо пътуване до Санкт Петербург, Кронщад, Валаам, Царское село и Петерхоф

В периода 25.07.2020 – 30.07.2020 Поклонническият център на Софийска св. митрополия организира пътуване до Санкт Петербург, Кронщад, Валаам, Царское село и Петерхоф.

6 дни / 5 нощувки

ЦЕНА: 1980 лв.

За записване и информация: офис на Поклонническия център – София, ул. „Цар Калоян‟ № 9 „В‟

 тел. 0700 18 244 и 0878 958 468; www.poklonnik.bg; office@poklonnik.bg

Този маршрут обхваща Императорския Санкт Петербург с прекрасните сгради и църкви, дворци, канали и езеро. Също така е предвидено да се излезе извън града, за да се посетят едни уникалните и емблематични места за руската история: Царское Село, Петерхоф, Вирица, Кронщат. Освен благодатен, този маршрут е изключително романтичен. По времето на БЕЛИТЕ НОЩИ!

Акценти в програмата:

ЕРМИТАЖ, СПАС НА КРОВИ, КАЗАНСКИЯ СЪБОР, СМОЛНИЯ СЪБОР, ИСАКИЕВСКИЯ СЪБОР,  ПЕТРО-ПАВЛОВСКАТА КРЕПОСТ, СВЕТО-АЛЕКСАНДРОВСКАТА ЛАВРА, ВИРИЦА-СВ. СЕРАФИМ ВИРИТЦКИ, ВАЛААМ, СВ. КСЕНИЯ ПЕТЕРБУРГСКА, СВ. ЙОАН КРОНЩАДСКИ, КРОНЩАД И МНОГО ДРУГИ

ПОКЛОННИЧЕСКА ПРОГРАМА

25.07.2020, СЪБОТА: СОФИЯ – САНКТ ПЕТЕРБУРГ (РУСИЯ)-КРОНЩАТ

Сборен час на летище София, Терминал 1 в 04:15 ч. (задължително 2 часа преди полета), полет за САНКТ ПЕТЕРБУРГ в 06:15 ч. Пристигане на летище Пулково в 09:20 ч.

Параклиса на св. блаж. Ксения Петербургска; св. Ксения е една от големите застъпници в съвременния свят. Нейният гроб се намира на Смоленското гробище, като върху гроба е изграден параклис.

Заминаване за Кронщат. Кронщат е остров, устроен като морско пристанище на Руския флот. По време на Руската империя е бил морския вход за Санкт Петербург и е изпълнявал роля на безмитна зона за търговците. На този остров живее и служи един от най-големите духовници от края на 19 и началото на 20 в. св. Йоан Кронщадски.

Обяд.

Къщата на св. прав. Йоан Кронщадски. (Беседа изнесена от гид от музея)  Къщата е превърната в музей, тук могат да се научат интересни факти за живота  на светията, а духовниците имат голямото благословение да седнат на неговия стол и писалище.

Морският събор на св. Николай Чудотворец. Този събор е прекрасен пример за църковно строителство на 21в. Сравнително нов, осветен преди няколко години. Куполът му наподобява корона, каквото всъщност означава в превод самото име на града. Вътрешността му е абсолютно копие на Великия храм Св. София в Константинопол. Съборът е на няколко етажа, като групата ще посети освен основния, така също и долния етаж посветен на св. Йоан Рилски.  

26.07.2020, НЕДЕЛЯ: САНКТ ПЕТЕРБУРГ-Св. Александро-Невската Лавра, Смолни събор, Петро-Павлоската крепост, Казански събор, Исакиевски събор

Закуска в сух пакет. Св. Литургия в Александро-Невската Лавра. Мощите на св. Александър Невски. В лаврата ще бъдем на св. Литургия. Тук се покоят мощите на св. Александър Невски, като има няколко чудотворни икони. Едната на св. Богородица.

Обяд.

Смолни събор. (с гид от събора) Архитектурен шедьовър на църковното изкуство. Част от манастирския комплекс Смолни манастир.

Петропавловската крепост и гробницата на руските императори. Петропавлоската крепост е една от малкото крепостите в света, които никога не е била превземана. Изключително военно съоръжение, в което са погребани всички императори с техните императриците.

Казанския катедрален събор. (с гид от събора)Казанския събор е един от най-големите шедьоври на световната архитектура. Основната светиня е чудотворната икона на св. Богородица-Казанска, но вътре се намира също десницата на св.ап. Андрей Първозвани, на св. Николай Мирликийски, гроба на ген. св. Фьодор Ушаков много други забележителност.

Исакиевския събор-(С гид от събора)вътрешна обиколка на събора с изкачване на купола-Смотревая. Исакиевския събор е един от шедьоврите на световната църковната архитектура. Той е музей и при предварителна заявка се допускат хора до купола, който дава невероятна гледка към стария Санкт Петербург, както и към Нева и каналите. Сенатския площад, Медния конник. Невския проспект.

27.07.2020, ПОНЕДЕЛНИК: САНКТ ПЕТЕРБУРГ-ВАЛААМ-САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Отпътуване до пристанището. Скоростна лодка по река Нева и след това Ладожкото езеро.

ВАЛААМ. ВАЛААМ  е остров в Ладожкото езеро. Този остров е създаден от двама Светогорски монаси Сергий и Герман през 10в. Осеян с много Скитове и църкви, този остров се нарича още и Северен Атон. Изключително красиво и особенно място, което влиза в състава на Съветския Съюз едва след, като започва Втората Световна война.

Поклонение в Спасо-Преображенския манастир. Там са гробовете на основателите, Гетсиманския Скит, долината Кедрон Гроба Господен Голгота. 

Обяд и вечеря на Валаам.

Връщане в Санкт Петербург

28.07.2020, ВТОРНИК: ЙОАНОВСКИ МАНАСТИР, ЦАРСКОЕ СЕЛО(ПУШКИН), ТЕОДОРОВИЯ ГРАД, СОФИЙСКИ СЪБОР, ВИРИЦА, САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска.

Царское Село (Пушкин), както и  храм св. София. Царское село е резиденция на Романиови. Едно от любимите места на руския Императорски двор. Изключително богат дворец с Кехлибарената стая.

Обяд. 

Вирица – едно приказно място с дървени къщи и църква. На това място се покоят мощите на един съвременен светец св. Серафим Виритцки.

Троицки Събор-Троицкия събор е знаменателно за България място. Този събор е обгрижвал Измаилския полк-участвал в освобождението на България и София. В близост до събора се намира паметник в чест на Освободителната война изграден от оръдията от войната.

Екскурзия по река Нева и каналите с лодка-едно незабравимо преживяване по Северна Венеция. Храмовете, дворците, мостовете, вичко това погледнато от лодка по водата е прекрасно бижу в програмата ни.

29.07.2020, СРЯДА: СПАС НА КРОВИ, ЕРМИТАЖ, ПЕТЕРХОВ

 Закуска.

манастира на св. прав. Йоан Кронщадски. -в Санкт Петербург се намира Йоановския женски манастир. Този манастир е посветен на св. Йоан Рилски. Още приживе св. Йоан Кронщадски го строи за желаещите да станат монахини жени. Този манастир се явява своеобразна резиденция на светията, докато той пребивава в Санкт Петербург. По негово желание е погребан точно в този манастир. Гробът се намира в криптата на църквата.     

“Спас На крови“- или Възкресение Христово. (С гид от събора). Един от най-красивите   и емблематични храмове на Русия. Неизказано красив отвътре и отвън. В него има над 140 000 кв.м. мозайки. Той е тясно свързан с България. Построен е върху мястото, където е бил атената срещу Цар-Освободител Александър II .  

ЕРМИТАЖ. (беседа от гид от музея) Държавния Ермитаж, както го наричат месните е един от най-големите музеи в света. Той се състои от пет двореца, които са свързани и в които могат да се видят шедьоври от всички големи творци на световното изкуство от най-дълбока древност до днес.

Обяд.

Петерхоф. Петерхов е лятната резиденция на Петър I. Изключително красиво място с огромни златни фонтани. Разходка в парка на Петерхоф и гледка към Финския залив. Връщане в Санкт-Петербург.

 30.06.2020, ЧЕТВЪРТЪК: САНКТ ПЕТЕРБУРГ-СОФИЯ

Закуска. Трансфер до летище Пулково в Санкт Петербург. Полет за София в 9:55 ч.

Кацане на летище София в 13:10 ч.

Цената включва: Цената не включва:
–      Самолетни билети;

–      Автобусен превоз с комфортен автобус;

–      5 нощувки в хотел  в Императорската част на Санкт-Петербург;

–      5 вечери, 5 закуски; 5 обяда

–      Водач на български и беседи по целия маршрут;

–      Входни билети и гидове за Александро-Невската Лавра, Казанския събор, Спас на Крови, Ермитажа, Петропавловската крепост, квартирата на св. Йоан Кронщадски, Смолния събор, Петерхоф, Царское село;

–      Екскурзия по река Нева и каналите

–      морски транспорт до Валаам

–      Медицинска застраховка;

–      Виза за Руската Федерация;

–      Лични разходи;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Валутен курс: 1 лев = 38.171 руски рубли (приблизително според валутния курс) 

Дати на пътуване и цени:

Дати на пътуване Двойна стая Тройна стая Единична стая
25.07 – 30.07.2019 1980 лв. 1980 лв. лв.

Условия за резервация:

  • Начин на плащане: депозит – 700 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата

  Необходими документи: валиден международен паспорт; виза; законово изискуемите документи при пътуване на непълнолетни деца и такива с двойно гражданство. http://www.mfa.bg

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните такси:

  • До 60 работни дни от датата на заминаване – без такси.
  • От 59 работни дни до 30 дни – такса с размера на депозита (700 лв.).
  • От 29 работни дни до деня на отпътуване – такса 100% от стойността на пътуването.
  • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
  • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 31 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
  • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Русия.
  • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Туроператорът си запазва правото на промяна при необходимост на часовете на заминаване или промени в реда на програмата; промяна на хотела и мястото на спане; промени на цените в случай на значително повишение на валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на таксите, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси.

Адрес на Поклонник ЕООД: гр. София 1000, район Средецˮ, ул. Калоянˮ №9 „В‟ (в двора на храм Св. Петкаˮ, житарната); тел. тел. 0700 18 244; 0878 958 468.
Ел. поща: office@poklonnik.bg

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ПОКЛОННИК ЕООД  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Допълнителна информация се предоставя в офиса на фирмата.                                                             

Туроператор ПОКЛОННИК ЕООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в ЗАД „ОЗК – Застраховане“АД, със застрахователна полица № 0703200201900012  / 03.06.2019

Удостоверение за Туроператор № 5008 и Турагент № РК-01-7065

За Ангел Карадаков

Виж още

Днес е съборът на Доростолските мъченици

Днес отбелязваме Събор на светите Доростолски мъченици. Празникът се отбеляза от 2016 г. насам по ...