Начало / Новини / Семинар за клирици се проведе в Конго, Африка

Семинар за клирици се проведе в Конго, Африка

С благопожеланията на Александрийския патриарх Теодор II в периода 26-29 януари 2020 г. в митрополията за Конго-Бразавил и Габон се проведе вторият литургичен семинар на тема „Страстна седмица: духовен и литургичен живот“. 

На 25 януари митрополит Пантелеймон посрещна православните духовници, идващи от различни градове на страната. В неделя, 26 януари 2020 г., беше отслужена Божествена св. литургия с участието на всички духовници, енорийски хорове, членове наепархийски съвет, членове на енорийските комитети и голям брой вярващи. По повод неделята, в която евангелското четиво разказа за призива на Христос към Закхей, митрополитът се обърна със лово като се позова на призива към свещеничеството, както и на важното събитие от втория семинар по литургика, насочен към обучението на духовенството за отслужване на богослуженията през Страстната седмица. Той сподели желанието си енориите да бъдат разширени, а духовният живот да бъде обогатен  в Конго-Бразавил.

Тридневният семинар по литургика беше успешно приключен вечерта на 29 януари, като на свещениците бяха подарени раса и помощна богословска литература.  

По инофрамиця на: orthodoxtimes.com

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...