Начало / Новини / Румънски свещеници се молят за здравето на заразените с новия коронавирус

Румънски свещеници се молят за здравето на заразените с новия коронавирус

Свещениците от болничната църквата, намираща се в болницата по белодробни болести в Сибиу, Румъния отслужат в продължение на седем дни Тайнството Еелеосвещение за изцеление на пациентите, засегнати от китайската епидемия, заразени с коронавируса.

„В продължение на седем дни в църквата на болницата за белодробни заболявания, посветена на св. Йоан Руски и св. Нектарий Егински,  ще събираме християни, за да се молим за болните по света, заразени с новия вирус, развил се в Китай. Това е задължение на християнина, ние го смятахме за дълг на съвестта и морала, да бъдем в молитва за другите“, казаха духовници.  

Услугите започнаха в сряда с начало в 18:00.

„Така всяка вечер от 18:00 часа, в продължение на седем дни ще се молим, Тайнството Елеосвещение е най-подходящото служене в подобни ситуации. По този начин призовавам колкото се може повече вярващи да идват всяка вечер в болничния параклис и да бъдат с нас“, призова свещеникът Кателин Думитреан.

Китайската национална здравна комисия съобщи в сряда сутринта, че 132 души са загинали от епидемията с новия коронавирус и са потвърдени още 1459 случая, така че общият брой достига 5 974.

Източник: basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Семинар за дигитализацията на църковното историческо наследство

На 20 май 2024 г. от 13.00 ч. в зала 8 на Богословския факултет ще ...