Начало / Uncategorized / Подземната църква в Северна Корея се разраства

Подземната църква в Северна Корея се разраства

Макар и Северна Корея да се счита за най-опасната за християни страна в света, не са малко онези, които, дори с риск за живота си, се борят срещу това.

Наскоро средствата за масова информация, контролирани от режима на Ким, разгласиха победата над “християнската заплаха”. Въпреки това, както научаваме от организацията Opendoors, отвъд заглавията християнството процъфтява и вече християните в страната наброяват 200-400 000. Освен това постоянно нови членове се присъединяват към тази “подземна” църква.

“Един ден границите с Южна Корея ще паднат, ние ще се обединим и свободно ще прозвучи Словото Божие в едно от най-мрачните места на земята” – разказва един християнин.

Християнството е обявено за незаконно в Северна Корея.

Режимът на Пхенян залавя всеки, когото заподозре, и, или ги убива на място, или ги заключват в казарми в нечовешки условия. Лидерът на Северна Корея, Ким Чен Ун, е забранил отбелязването на Рождество, като вместо това предложил да се празнува рожденият ден на баба му, родена на Бъдни вечер през 1919 г.

Наскоро режимът на Северна Корея разпространи ужасяващо видео. В тази пропаганда християните са представени като “екстремисти” и “шпиони”, подкопаващи стабилността на страната. Във видеото се коментират свещениците, които призовават света на война в име Христово с единствената цел да унищожат режима и да наложат “Царството Божие”.

Северна Корея е на първо място сред страните по отношение на гоненията срещу християни. Според данни от международни организации около 50 000 християни се намират в затвори, лагери или центрове за задържане.

Наскоро свещеник в Северна Корея, който бил държан като заложник от 2012 до 2014, разкри, че севернокорейското правителство се бои повече от християните, отколкото ядрените оръжия. Те му казали: “Не се страхуваме от ядрени оръжия. Боим се от хора като вас, който вкарва религията в страната ни, а това може да се използва срещу нас. Ако всички се обърнат към Бога, режимът ще падне”.

“Северна Корея не е страна, в която християните се преследват, тук християнството напълно е елиминирано. Ако си християнин, ще убият и теб, и семейството ти.”

Превод: Асен Андонов
Източник: orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...