Начало / Новини / Над 3 милиона аборта са направени в света от началото на 2020 г.

Над 3 милиона аборта са направени в света от началото на 2020 г.

От началото на 2020 година в света са извършени над 3 милиона аборта, информира worldometers. 

Компанията е една от най-добрите безплатни платформи за статистически данни на Американската библиотечна асоциация и поддържа текущо отчитане през годината на основните световни статистики, включително население, раждаемост, смърт, произведени автомобили, публикувани книги и емисии на CO2.

Данните за абортите, показани на секцията на Worldometer, се основават на най-новите статистически данни за абортите в световен мащаб, публикувани от Световната здравна организация (СЗО). 

Според СЗО всяка година в света се извършват приблизително 40-50 милиона аборта . Това съответства на приблизително 125 000 аборта на ден .

В САЩ, където почти половината бременности са непреднамерени и четири от 10 от тях са прекратени с аборт, има над 3000 аборта на ден. Двадесет и два процента от всички бременности в САЩ завършват с аборт.

По данни на компанията от началото на годината са се родили над 10 милиона бебета, а са починали над 4 милиона души. 77 000 души са извършили самоубийство. По своята същност статистиката е тревожна, защото не само в България, но и в света убийствата от абортите остават без право на избор милиони човешки същества, които биха могли да имат пълноценен и стойностен живот. 

Миналата седмица в САЩ се проведе 47-о издание на „Марш на живота“, в който се включиха представители на Поместните православни църкви в Щатите. Маршът се проведе във Вашингтон и започна с молитва за за невинните деца, чийто живот е взет в аборти. Молитвата бе отслужена от митрополит Тихон, предстоятел на Американската православан църква.

За Ангел Карадаков

Виж още

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, ...