Начало / Новини / В САЩ се проведе „Маршът за живота“

В САЩ се проведе „Маршът за живота“

В петък в САЩ се проведе 47-о издание на „Марш на живота“, в който се включиха представители на Поместните православни църкви в Щатите.

Маршът се проведе във Вашингтон и започна с молитва за за невинните деца, чийто живот е взет в аборти. Молитвата бе отслужена от митрополит Тихон, предстоятел на Американската православан църква. Той се обърна и със слово към вярващите, в което каза:

 „Днес ние маршируваме в знак на солидарност с много други хора от цялата ни страна, за да покажем на правителствените си лидери своята ангажираност към живота – към живота, който започва от момента на зачеването. Докато днес маршируваме, ние пеем на Бога, на нашия Бог, Който прави чудеса, за да обърне сърцето на нашия народ към покаяние“, каза митрополит Тихон.

Православните митрополити поведоха православните верни на похода, в който традиционно се включиха няколко хиляди души. Други участници в похода бяха семинаристи, преподаватели и техните семейства от Православната богословска семинария на „Св. Тихон“ и Православната богословска семинария „Св. Владимир“, ръководени от техните декани протоиерей Йоан Паркър и протоиерей Чад Хатфийлд. 

Източник: www.oca.org

За Ангел Карадаков

Виж още

Излезе мартенският брой на списание „Светодавец“

През тази година се навършват две големи годишнини свързани с живота на Българския патриарх Кирил. ...