Начало / Uncategorized / Молитвата и вярата в Бога са спасили гръцки моряк, отвлечен от морски пирати

Молитвата и вярата в Бога са спасили гръцки моряк, отвлечен от морски пирати

Двадесет годишният гръцки моряк, който бе отвлечен от пирати в Того за 40 дни, Димитрис Гиатис заяви в телевизионно интервю, че вярата му в Бога и постоянните молитви са го поддържали жив по време на изпитанието.

Гиатис и трима други членове на екипажа на гръцки нефтен танкер бяха отвлечени край бреговете на Того, Африка през ноември 2019 г. Той бе освободен на 13 декември, заедно с други двама негови колеги, един от Филипините и един от Грузия. Четвъртият член, филипински мъж, за съжаление почива докато е отвлечен. 

„Нападението стана в 2 часа сутринта. Спях. Чух почукване на вратата и я отворих. Предполагах, че имаме проблем със захранването, затова отворих вратата… Видях мъж, сочещ пистолет към главата ми. По това време не мислех нищо. Бях много уплашен“, припомня си той по време на интервюто в телевизионната програма на Скай ТВ „Mazi Sou“.

„Сложиха ни в дървена лодка с двигател. Нямаше спасителни жилетки. На борда бяха девет тежко въоръжени пирати, а ние бяхме четирима. Четири дни бяхме в морето… Всички дни, когато бяхме там, се молехме, независимо от религията си. Бяхме в окаяно състояние. Така събирахме сили. Благодарение на молитвата се оцелях жив“, продължи той.

В края на 2019 г. втори гръцки кораб бе нападнат от пирати. Гръцката агенция АНА-МПА уточняни тогава, че моряците са били отвлечени, след като са били заплашени с оръжие от пиратите. Сред отвлечените е 45-годишният капитан на кораба и 26-годишният му помощник. Ранен е моряк, който е на 35 години и е пострадал от рикоширал куршум. Той бе настанен за лечение в местна болница.

По информация на: orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Прокараха път до Дъбайския манастир, край Сандански

След всички инициативи по възстановяване и облагородяване на Дъбайския манастир вече има и прокаран път ...