Начало / Нови книги на пазара / На 11 януари ще бъде представена книгата на свещеник Дончо Александров – „Жажда за вяра“

На 11 януари ще бъде представена книгата на свещеник Дончо Александров – „Жажда за вяра“

Премиерното представяне на новата книга „Жажда за вяра” на варненския свещеник Дончо Александров ще се проведе на 11. 01. (събота) от 11.00ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев”, Варна . Книгата на издателство „Захарий Стоянов” ще бъде представена от Иван Гранитски и автора – отец Дончо Александров .

„Жажда за вяра” пренася читателя в света на духовното, така необходим за лутащия се и търсещ истината наш съвременник . Книгата е забележителна с това, че надниква в църковния живот, запознава със случващото се в храма като свети тайнства и богослужение, с някои християнски практики, но през погледа на православната вяра анализира и въпроси с днешна дата, които вълнуват хората. Така преплита земното и небесното, представя богата палитра от 45 теми. В нея ще можете да откриете разсъждения и отговори на въпроси, актуални за нашето време , като правата на човека и глобализма, спорта, отношенията и личността в ерата на Интернет, самотата и свободата на съвременния човек, и др.

На родния книжен пазар за първи път излиза издание с подобно съдържание от български автор. Предназначена за широк кръг читатели, написана на достъпен и разбираем език , книгата увлича, докосва ума и сърцето, просвещава и вдъхновява жадния за вяра човек.

О. Дончо Александров е роден на 6.11.1974 г. във Варна. Завършил е богословие в ШУ „Еп. Константин Преславски“. Ръкоположен е за свещеник през 2001 г. Предстоятел е на варненския храм „Св. Атанасий“, но служи и в старинния храм „Успение Богородично“ в града. Инициатор, създател и участник в редакционния екип на списание Амвон и детското списание Камбанка, които издава енорията при храм „Св. Атанасий“. 12 години – от 2002-ра, е един от основните водещи на рубриката „Път към храма“ в програмата на Регионалния телевизионен център на БНТ. Вече шест години е водещ на рубриката „Амвон“ по телевизия „Черно море“, а от петнадесет години е познат и на слушателите на „Радио Варна“ с участието си в рубриката „Неделна проповед“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Йоан откри новата учебна година в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“

С архиерейска света литургия започна новата 2023/2024 учебна година в Софийската духовна семинария „Св. Йоан ...