Начало / Uncategorized / Известният гръцки певец Никос Вертис: Обичам Христос и Той присъста в моя живот

Известният гръцки певец Никос Вертис: Обичам Христос и Той присъста в моя живот

„Обичам Христос толкова много, имам го в живота си. Преживяваме време, в което младежта се страхува да каже“ „Вярвам в Христос“. Това нещо не ми харесва. Искам всички да имат свободата да изразяват това, в което вярват…“, казва в интервю по гръцка телевизия един от най-известните гръцки изпълнители Никос Вертис. 

За първи път известният певец говори за вярата си в Бога и неговия път към Църквата. „Защо вярвам в Христос? Не заради чудесата, които е извършил. Врявам в Бог, защото има всичко онова, което съм аз в живота. Той е началото и краят. Той е любовта.”, добавя той.

„Това е Христос за мен, любов, на която ме научи“, подчерта той.

„Често съм казвал на моите приятели свещеници, че ако махнат златните кръстове и скъпите коли и станат толкова смирени, колкото отец Паисий Светогорец, биха привлекли към тях повече хора и младежи. Смирението ще внесе младост в Църквата, а не  разкоша“, коментира той.

Никос Вертис е не само голяма звезда, но е и усмихнат човек с чувство за хумор. Определят го като най-великия изпълнител на лаика – микс между традиционна гръцка музика и поп и денс звучене. Той е един от най-обичаните съвременни изпълнители на гръцка музика. Роден в Холандия от смесен брак. Когато е едва 6-годишен, семейството му се мести в Солун. От дете взима уроци по бузуки, а на 15 г. започва да се занимава и с пеене. 

Източник: fanpage.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...