Начало / Новини / Православната архиепископия в Австралия организира дарителска сметка в подкрепа на пострадалите при пожарите

Православната архиепископия в Австралия организира дарителска сметка в подкрепа на пострадалите при пожарите

Православната автралийска архиепископия към Вселенската патриаршия откри дарителска сметка, на която ще се събират средства за подпомагане на пострадалите при големите пожари, които се разразиха в южния континент. 

В съобщение на архиепископ Макарий се казва, че Църквата споделя скръбта на семействата и хората, загубили своите близки, включително доброволци пожарникари, които също загубиха живота си, докато се борят с огнената стихия. 

„Отвъд изгубените скъпоценни човешки животи, унищожаването на хиляди хектари земя, овощни дървета, скъпоценни лозя, местни предприятия, невинни диви животни и хиляди домове, пожарите създадоха сериозни жизнени проблеми на много наши събратя“, се казва в посланието на архиепископ Макарий.

Той казва още, че много от австралийците се нуждаят от реална помощ „в този момент, загубили всичко от бедствията, причинени от пожари в цялата страна. И така, врем е думите да станат и действие. Време е да превърнем християнското учение в действиена и организирана любов и милосърдие към ближните ни“, казва още той. 

В неделния ден всички православни енории на гръцката архиепископия в Австралия ще съберат средства, като събраните пари ще бъдат веднага дарени на хора в нужда. 

„В същото време призоваваме всички, които искат и могат – гърци и не гръци, православни и неправославни, християни и нехристияни, верни и невярващи, млади и стари, дори малки деца и ученици от всички класове на училищата на нашата държава – ние ви каним всички да помогнете“, казва още архиепископ Макарий.

„Скъпи мои приятели, сигурен съм, че ще откликнете не на призива на вашия архиепископ, а на болката на нашите близки човеци. Отворете сърцето и прегръдката си“, завършва посланието си архиепископ Макарий.

Greek Orthodox Fire Appeal
Greek Orthodox Archdiocese of Australia
BSB: 082-057
ACCOUNT: 616958567

За Ангел Карадаков

Виж още

Изложба с архивни фотографии от 1942 година ще бъде подредена в храм – паметник и костница „Св. Иван Рилски“ в Кресна

В криптата на храм-паметник и костница „Св. Йоан Рилски“ в Кресна ще бъде открита фотоизложба ...