Начало / Новини / Мечта за църква обедини българи от страната и чужбина

Мечта за църква обедини българи от страната и чужбина

Българи от страната и чужбина, обединени в църковно настоятелство „Свети Пантелеймон“, събират средства за изграждане на малък параклис в село Стоян Заимово.

Те вече закупили място за строеж в местността „Голямата черква“ и събрали част от необходимата за храма сума. За да довършат започнатото, миряните се обръщат за помощ към властимащите с писмо до парламент, правителството и президента. 

За строителството на храма са нужни 30 000 лева, събрали сме до момента 10 656 лева, благодарение на ученици и пенсионери, кото започнаха начинанието с много вяра и ентусиазъм.  „За наша радост, каузата ни стана национална, подкрепиха ни много медии и хора на изкуството. Но въпреки многогодишните ни усилия, не можем да се справим с набирането на нужните средства“, казва инициаторите.

Те се обръщат към всички нас с „надежда, че ще ни помогнете и ще подкрепите това Богоугодно дело. Настоятелството откупи земята за строеж, имаме и план, както и благословията на нашия владика“, пишат в обръщението си членовете на настоятелството.

Желаещите да подкрепят богоугодното дело могат да се обадят на телефон тел.: 0898792351 или да дарят средства по банкова сметка: BG50UNCR70001523085895. 

Източник: Кмета.бг

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Григорий: Да пазим заветите на Светейшия патриарх Неофит, пребъдвайки в единството на вярата

В края на заупокойното богослужение по повод четиридесетия ден от кончината на Българския патриарх Неофит ...