Начало / Новини / Църквата и държавата имат обща мисия да издигат духовността, обяви Видинският митрополит Даниил

Църквата и държавата имат обща мисия да издигат духовността, обяви Видинският митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил се срещна с областният управител на Монтана Росен Белчев и с кметовете на 11-те общини от региона в Монтана, съобщи БТА.

Митрополит Даниил заяви, че православната църква, държавната и общинската власт имат обща мисия да издигат духовността и да покажат на младите, че има друг начин на живот, при който ценност не са скъпите мобилни телефони, коли и вещи, а самите хора.

„Когато успеем да променим нагласата на един човек от агресия и злоба да премине към грижа за другия до себе си, означава, че започва промяна и в обществото“, обяви митрополит Даниил.

Той благодари на държавната власт и правителството, че на няколко пъти през последните години са се вслушали в мнението на Българската православна църква и са взели правилни решения за хората. Даниил благодири на кмета на Монтана Златко Живков за това, че спазва обещанието си във всяко населено място в общината да има православен храм и за уюта в двата големи православни храма в Монтана, които са газифицирани и отоплени.

Владиката благодари и на местни депутати и представители на държавната власт в региона за неделните училища и лагерите за деца по вероучение, които са организирани през миналата година в региона. Той призова представителите на държавната и общинската власт да се допитват до БПЦ и нейните представители по места и в бъдеще при решаване на проблеми в различни селища.

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...