Начало / Uncategorized / Подкрепете многодетните семейства!

Подкрепете многодетните семейства!

В наши дни, когато се изменят ценности и се преобръщат вековни традиции поради глобализацията и желанието да се създаде среда на приемственост и толерантност, семейството е изправено пред сериозна криза.

Днес се търсят начини да се изменят по всякакъв нелогичен начин както естествените и етични граници, така и юридическите. Поради налудничавите открития на “гениите”, стоящи зад това беззаконие, многодетните семейства се считат за нещо безумно и противоестествено спрямо стандартите на съвременното прогресивно общество. Този дух е обладал и управниците, в резултат на което многодетните семейства биват пренебрегвани от държавните политики и се считат за граждани от втора категория, чиито проблеми, свързани с оцеляването и финансовата подкрепа на децата, остават нерешени. Светският дух създава светска държава, а осветскостяването на православното общество създава среда на пренебрежение към многодетните семейства, основани върху тайнството на брака. Днешното общество може и да счита раждането на деца за лудост и отживелица, но нашата Църква не само  насърчава този акт, но и по всякакъв начин подкрепя многодетните семейства, които счита за благословени от Бога.

Освен това многодетните семейства са и бъдещето на страната ни, която постепенно застарява и много скоро ще се превърне в многоетническа.

Днес, поради най-различни проблеми, младежите ни предпочитат да не създават семейства, а свещените основи на брака и семейството са разклатени от противоестествените и антихристиянски законопроекти. Страната ни трябва да вземе мерки за бъдещето на святата ни родина и да започне да предлага подкрепа на многодетните семейства. В противен случай улесняваме враговете на родината ни и се превръщаме в нейни предатели.

† Митрополит на Фтиотида Николай

Превод: Асен Андонов

Из Енорийски лист към Митрополията на Фтиотида, септември-октомври, 2017, брой 113

Снимка: www.kaliterilamia.grl

За Ангел Карадаков

Виж още

Абсолвентите от Православния богословски факултет на ВТУ получиха дипломите си за завършено висше образование

В деня, в който православната църква почита преподобния Теодосий Търновски дипломите си за завършено висше ...