Начало / Новини / Екипът на „Добротолюбие“ ви честити Рождество Христово

Екипът на „Добротолюбие“ ви честити Рождество Христово

„Витлееме, приготви се; благоукрасете се, ясли; и ти, пещера, приеми: Истината дойде; сянката премина и Бог сред човеците се яви от Девата, приемайки нашия образ и обожвайки това, в което се облече. Така Адам се обновява, зовейки заедно с Ева: „Благоволение на земята се яви, за да спаси нашия род!”“, пее Църквата днес. 

И ние отново заставаме пред Богомладенеца и с натежали от греха сърца се покланяме, величаем, просим и молим и най-вече благодарим. Защото днес от Девата се ражда Този, Който в ръката Си държи цялото творение; с пелени, като смъртен се повива Този, Който е неосезаем по природа; в ясли ляга Бог, Който в началото утвърди със слово небесата; с мляко от гърди се храни Този, Който в пустинята изля като дъжд манна за народа; мъдреците призовава Женихът на Църквата; даровете им приема Синът на Девата. 

Уважаеми читатели на сайта „Добротолюбие“, пожелаваме Ви радост, мир и любов! Да бъдем в Църквата, да бъдем с Христа во веки!

Честито Рождество Христово!

Екипът на „Добротолюбие“. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Катедралният храм в Кюстендил бе обновен

С литургия, оглавена от Белоградчишкия епископ Поликарп, беше осветен обновеният централен храм „Успение Богородично“ в Кюстендил. Храмът отбелязва днес патронния си ...