Начало / Uncategorized / Благотворителен базар бе организиран от неделното училище при храм „Св. Георги“ в гр. Петрич

Благотворителен базар бе организиран от неделното училище при храм „Св. Георги“ в гр. Петрич

За поредна година децата от неделното училище при енорийския храм „Св. Георги Победоносец“, гр. Петрич, организираха благотворителен базар, който се състоя в неделя.

„Бог да ни дарува много здраве, радост, мир и благодат на всички ни. Нека отбележим празника на неделното училище, да видим децата ни с какво ръкоделие са се занимавали през годината, да видим техния труд, да уважим техните старания, за да може чрез този базар, който се прави – да бъдат събрани средства, необходими за закупуването на повече материали“, каза в словото си архиерейският наместник на Петричка духовна околия прот. Павел Милушев. Той пожела на децата по-често да влизат в храма, както и още дълги години да се събират хора в неделното училище, основано преди 10 години с благословението на Неврокопския митрополит Натанаил. 

„Нека мислено се пренесем във Витлеем, който е бил малък градец и си представи яслата, която е била хранилище, в нея става чудото. Тази радост, която ни се възвестява ни пренася отново днес в този малък град, превърнал се в град на мира. А всичко, което се случи, стана по великото Божие човеколюбие“, каза още архиерейският наместник. Програмата продължи с концерт на децата от училището, като на него бяха пресъздадени основните сцени от Рождество Христово. 

През януари идната година неделното училище ще навърши 10 години. През годините то се утвърди като едно от добрите духовни средища в Петричка духовна околия, в което десетки деца учат и започват първите си стъпки във вярата. 

За Ангел Карадаков

Виж още

На Никулден във Видин запалиха в храма светлините на сребърното кандило-кораб и потопиха икона на св. Николай Чудотворец в Дунав

На Никулден по традиция във Видин запалиха в митрополитския храм светлините на сребърното кандило-кораб и ...