Начало / Uncategorized / Песента на ангелите

Песента на ангелите

Рождество Христово е. „Слава във висините Богу, на земята мир, между човеците благоволение!” – пеят Ангелите и възвестяват Христовото Рождество.

И си мисля, потапяйки се в атмосферата на Рождественската нощ, че същността на християнския живот е да направиш песента на Ангелите, песен на своето сърце и на целия си живот. В сърцето ти, очистено от себичност и страсти да се възцари благодатния мир и да зазвучи славословие към Бога.

Всичко, което правиш и всяка твоя дума, мисъл, движение на сърцето, да са славословие към Бога и блгодарение за безценните Му многочислени дарове към нас, да внасят и разпространяват мир и блага воля между хората.

Мисля си, че основа и предпоставка за осъществяването на Рождественското благовестие в този свят е раждането по плът на Сина Божий и освещаването на  човешко естество. Но че начинът на осъществяването му е всяко човешко сърце да стане Витлеемска пещера, в която се вместява Невместимия.

Във всяко човешко сърце да се прославя името Христово и царува благодатния мир. Всяко човешко сърце да се изпълни с Божията съвършена любов и да озари всеки и всичко наоколо.

Слава във висините Богу, на земята мир, между човеците благоволение! Христос се ражда, да го славим в сърцата и в живота си!

Автор: Александра Карамихалева

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...