Начало / Новини / Децата от Център за временно настаняване „Св. София“ получиха подаръци от Българския патриарх

Децата от Център за временно настаняване „Св. София“ получиха подаръци от Българския патриарх

На 16 декември, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети децата от Център за временно настаняване „Св. София“. Придружаваха го свещеник Георги Читалов и богословът и учител по Религия г-жа Велина Андонова, по чиято покана се извършва посещението, съобщиха от Софийска св. митрополия.

Общинският Център се намира в столичния кв. Захарна фабрика и приютява бездомни деца и сираци за срок от 3 месеца на календарна година. На посещението децата, под ръководството на своите възпитатели изпълниха празнични стихотворения, с които зарадваха гостите.

Негово Преосвещенство епископ Поликарп отправи поздравления по повод предстоящите Рождественски празници към домакините, възпитателите и децата от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като пожела на подрастващите крепко здраве, да напредват в учението и в мъдростта. Викарият на Софийския митрополит подари на децата лакомства и образователни материали. Домакините отправиха своята голяма благодарност за посещението и грижата, тъй като по думите им няма друг, който да обръща внимание на децата от Центъра по време на празниците.

По информация на Софийска св. митрополия. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...