Начало / Новини / Скоро започва изграждането на българска църква в Букурещ

Скоро започва изграждането на българска църква в Букурещ

В най-кратки срокове ще започне изграждането на българска църква в Букурещ. Това стана ясно по време на посещение на заместник-кмета на Букурещ Аурелиан Бъдулеску в Русе, съобщи dariknews.bg .

Той се срещна с кмета Пенчо Милков и с областния управител Галин Григоров, на срещите присъства и Русенският митрополит Наум. Припомняме, че от 2009-та година насам българската общност в румънската столица няма свой собствен храм. Добрата новина е, че съвсем скоро се очаква българите, живеещи в Букурещ да имат отново църква, която да бъде тяхно духовно средище. За 18-ти декември е предвидено заседание на Общинския съвет на румънската столица, на което ще се гласува терена, където ще бъде изградена новата българска църква. По време на разговора областният управител Галин Григоров обърна специално внимание и на необходимостта от изграждането на втори мост над река Дунав именно при Русе. 

Заместник-кметът Аурелиан Бъдулеску също изказа положително становище. Като мотиви бяха посочени и увеличения търговски обмен между двете държави и ежедневните километрични задръстванията в района Русе-Гюргево.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

В Чепеларе се състоя премиерата на сборника „Протойерей Евстати Янков Евстатиев. Проповеди“

На 21 септември 2023 г. – четвъртък, от 18.00 часа в салона на Народно читалище ...