Начало / Новини / 10 000 младежи от митрополията на Яш, Румъния подпомагат многодетни семейства с дарения

10 000 младежи от митрополията на Яш, Румъния подпомагат многодетни семейства с дарения

Отделът за милосърдна дейност на митрополията на Яш провежда в момента широкомащабна инициатива за изхранване на многодетни семейства през зимния седон, съобщава basilica.ro.

Благотворителната кампания се провежда в периода 2-17 декември и има за цел да мобилизира 10 000 ученици от 55 образователни институции в Молдова да съберат 20 тона хранителни продукти за семейства със 7 или повече деца в архиепископията на Яш. 

Програмата се провежда за четвърта година. Бенефициент са 147 многодетни семейства с общо 1497 деца и юноши, които са записани в програмата „Солидарност за многодетни семейства“, която отделът на митрополията стартира през 2013 г. Благотворителната инициатива е замислена като конкурс за добри дела, като са предвидени награди за класовете, които успеят да съберат най-много храна.

Храната пък ще бъде дарена на нуждаещите се семейства преди празника Рождество Христово. Кампанията бележи и ръст на участващите деца. През 2013 г. те са били 420, а през 2018 г. вече са 7000. През тази година се очаква бройката им да надхвърли 10 000. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...