Начало / Новини / 10 000 младежи от митрополията на Яш, Румъния подпомагат многодетни семейства с дарения

10 000 младежи от митрополията на Яш, Румъния подпомагат многодетни семейства с дарения

Отделът за милосърдна дейност на митрополията на Яш провежда в момента широкомащабна инициатива за изхранване на многодетни семейства през зимния седон, съобщава basilica.ro.

Благотворителната кампания се провежда в периода 2-17 декември и има за цел да мобилизира 10 000 ученици от 55 образователни институции в Молдова да съберат 20 тона хранителни продукти за семейства със 7 или повече деца в архиепископията на Яш. 

Програмата се провежда за четвърта година. Бенефициент са 147 многодетни семейства с общо 1497 деца и юноши, които са записани в програмата „Солидарност за многодетни семейства“, която отделът на митрополията стартира през 2013 г. Благотворителната инициатива е замислена като конкурс за добри дела, като са предвидени награди за класовете, които успеят да съберат най-много храна.

Храната пък ще бъде дарена на нуждаещите се семейства преди празника Рождество Христово. Кампанията бележи и ръст на участващите деца. През 2013 г. те са били 420, а през 2018 г. вече са 7000. През тази година се очаква бройката им да надхвърли 10 000. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Православен храм изплува от язовир Огоста

Изоставената преди 35 години църква “Свето Вознесение господне” изплува от водите на язовир Огоста при ...