Начало / Новини / Православната църква в Уганда организира безплатни имунизации за деца и възрастни

Православната църква в Уганда организира безплатни имунизации за деца и възрастни

Православната медицинска организация в Уганда – Uganda Orthodox Medical Bureau и с подкрепата на XM Group от Кипър провежда безплатна периодична имунизационна програма срещу хепатит B и  рак на маточната шийка при жени в препродуктивна възраст, съобщава orthodoxianewsagency.gr.

Програмата за първи път се проведе между 26-и и 30-ти октомври 2019 г. с първите ваксинирани, последва и втора ваксинация в периода 26-и и 30-ти ноември. Третият етап от ваксинациите и имунизациите ще бъде след 6 месеца, през март 2020 г.

Хората са били ваксинирани и прегледани от лекари в различни православни медицински центрове и общности под надзора на Uganda Orthodox Medical Bureauс координацията на консулството на Кипър. Местните енорийски свещеници изказаха благодарности на медицинската организация за това, че полага грижи да телесното здраве на православните християни в Уганда. От Uganda Orthodox Medical Bureau са готови да си сътрудничат и с други хуманитарни организации за подобряването на предастовянето на здравни услуги в различни центрове и общности в африканската страна. 

 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...