Начало / Новини / Архиепископ Йероним помогна на бездомна възрастна двойка

Архиепископ Йероним помогна на бездомна възрастна двойка

Възрастната двойка, която е била принудително изгонена от апартамента им и вече живее месец и половина в притвора на църквата в Керамикос, беше посетена изненадващо от архиепископ Йероним.

Ужасяващите снимки на възрастните хора, които буквално спят на улицата, и които бяха разпространени в печата преди няколко дни, натъжиха архиепископа, който реши да им донесе Христовото послание на любовта.

Преди въдворяването на новия митрополит на Калаврита миналия петък, арх. Йероним реши да посети Филипос и съпругата му, Елени. Развълнувани, двамата старци, които са бездомни поради това, че не са платили няколко наема, приеха “гостоприемно” архиепископа, като го настаниха на един пластмасов стол. Той на свой ред им заръча бързо да потърсят нов апартамент.

Освен това той им обеща, че оттук насетне ще заделя от личните си средства, за да плаща месечния им наем, както и всичките им ежедневни разходи и сметки. Възрастната двойка е била изгонена поради това, че не са можели да платят наема си месеци наред, както самите те разказаха. Възрастните хора живеят вече 44 дни в притвора на църквата в Керамикос, като не са и предполагали, че скоро ще имат “своя малък дом”, както самите те обясниха. 84-годишният Филипос и 82-годишната Елени спят на ледените плочки край храма, като се топлят с две завивки. “Дължах пари и не успях да ги събера, а хазяйката имаше нужда от тях. Не мога да я обвинявам”, разказа Филипос, който през цялото това време се хранил с онова, което му занесат местните от квартала.

Превод: Асен Андонов

Източник: arxon.gr
Снимки: https://www.evima.gr/

За Ангел Карадаков

Виж още

С водосвет приключи обновяването на част от Черепишкия манастир

Приключи ремонтът на приемната за поклонници в най-големия действащ манастир във Врачанска епархия – Черепишкия ...