Начало / Новини / Румънски митрополит помага на пострадалите при натравяне в Тимишоара, Румъния

Румънски митрополит помага на пострадалите при натравяне в Тимишоара, Румъния

Банатският митрополит Йоан участва в подпомагането на пострадалите и на роднините на жертвите от трагедията станала през уикенда в Тимишоара, Румъния, съобщава basilica.ro. 

Две деца и млада жена починаха, а други петима души бяха приети в болница в румънския град Тимишоара след пръскане срещу паразити в блока, в който живеели. Едно от починалите деца е бебе на девет дена. Сред жертвите е също тригодишно дете и 29-годишната му майка. Други две деца и трима възрастни са приети в болница за лечение. През уикенда редица обитатели на сградата са се обадили на телефон 112, за да съобщят, че се чувстват зле. Според Медифакс общо 14 души са транспортирани до спешното отделение, за да им бъдат направени изследвания.

Хората от блока бяха евакуирани, а присъстващ на сцената, митрополит Йоан предложи на хората да бъдат настанени в жилища на митрополията и да получат безплатно хранене. Онези, които не са избрали да отидат при роднини или приятели, са били настанени в митрополията, в хотел в града и в манастира до Тимишоара. Митрополитът ще отслужи трисагий и опелата на починалите.

За Ангел Карадаков

Виж още

Завърши поклонническият път „Рилският чудотворец“

На 6-и август – Преображение Господне успешно завърши поклонническият път „Рилският чудотворец“, койко се проведе ...