Начало / Uncategorized / Българският храм в Москва ще бъде готов през 2020 г.

Българският храм в Москва ще бъде готов през 2020 г.

Храмът в чест на св. Киприан, митрополит Киевски, който се изгражда по инициатива на българската диаспора в Москва скоро ще бъде готов.

Това съобщи сайтът „Благовест-инфо“, цитирайки пресслужбата, депутатът от Държавната дума Владимир Ресин. Районът не е случайно избран, тъй като българите, които живеят в Москва са преобладаващо мнозинство около мястото на строежа. 

Основният камък бе осветен  от Българския патриарх Неофит. Работата се извършва от фирма „Главболгарстрой“ под егидата на Руската православна църква.

През пролетта на 2020 г. строителите ще завършат основната си работа.

„Предстои да бъде завършена и енорийската къща (прилежаща към храма сграда бел.р.). През 2020 г. до Великден целият комплекс ще бъде готов за освещаване. Надявам се този храм да се превърне в нов символ на възраждащото се приятелство между руския и българския народ“, заяви Владимир Ресин. 

Мястото, на което се строи църквата, е в близост до Българския технически център в Москва. Църквата ще се намира на ул. Красний маяк, където покрай сградата на Центъра за промишлеността на Република България и основното средище на българската диаспора – в района Чертаново Централное в Южна Москва. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Завърши поклонническият път „Рилският чудотворец“

На 6-и август – Преображение Господне успешно завърши поклонническият път „Рилският чудотворец“, койко се проведе ...