Начало / Новини / Енория в Румъния построи къща за две сестри в неравностойно положение

Енория в Румъния построи къща за две сестри в неравностойно положение

Две сестри със здравословни проблеми от Барку-Гошмани, окръг Бакау, ще прекарат зимата в нов дом, съобщи basilica.ro.

След като старата им къща беше разрушена при пожар, енорийската общност в селището се мобилизира и построи нова сграда за сестрите, които са социално слаби. Къщата беше осветена миналата седмица от енорийския свещеник Михай Маковей и свещеник Георги Урсаче, който е пастир на енория Барку-Гошмани повече от три десетилетия.

„Двете сестри бяха свидетели на този емоционален момент. С малкото си думи те благодариха на всички, които бяха с тях в трудния им момент“.

„Къщата е оборудвана с всички необходими неща за ежедневния живот. Освен даренията, необходими за издигането на сградата, хората също осигуриха мебели, а подкрепата дойде и от местното кметство”, каза свещеник Михай Маковей.

Строежът на сградата започва през пролетта на 2019 г. Общата стойност на работата възлиза на 25 000 леи, информира Doxologia. Средствата дойдоха от енориашите, но и от роднините на свещеника Георги Урсаче.

„Сметнахме, че е важно да покажем любов и християнска милост към нуждаещите се. Двете жени не можеха да построят дома си отново“, каза още отец Георги Урсаче.

Финансова помощ дойде и от румънската православна енория „Свети Йероним Спиридон“ – Мюнстер, Германия, организирана от свещеник Димитрий Урсаче.

За Ангел Карадаков

Виж още

Архиепископът на САЩ Елпидофор се срещна с Майк Помпео

На 24 септември американският архиепископ Елпидофор се е сещнал с държавния секретар на САЩ Майк ...