Начало / Новини / Интронизиран бе новият митрополит на Фтиотида – Симеон

Интронизиран бе новият митрополит на Фтиотида – Симеон

Десетки свещеници и стотици православни християни взеха молитвено участие в тържественото въдворяване на новия митрополит на Фтиотида – Симеон, предаде кореспондент на Добротолюбие. 

Новият митрополит на Фтиотида пристигна в града малко след 11 часа, придружен от архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним.

„Вашето идване открива нова страница в нашата епархия“, подчерта кметът на Ламия Евтимий Караискос, приветствайки митрополит Симеон и добави:

„Вашето идване носи надежда. Обещаваме ви да обединим усилията си и да подкрепим вашата работа. Вие сте пастирът, който с нетърпение очакваме да ни учи на единство и солидарност “, каза още той.

Митрополитът на Фтиотида Симеон каза, че той е отслужил военната си служба в района, подчертавайки, че и сега идва, за да служи на родината си.

„Не идвам в живота ви да съм безжизнен и безкръвен символ на институционална сила, която чрез формалностите на външния етикет или официалния ритуал ще ви показва хоризонта на вашия живот. Идвам, не за да ми служите, а за да ви послужа“, каза в словото си митрополит Симеон. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Григорий: Да пазим заветите на Светейшия патриарх Неофит, пребъдвайки в единството на вярата

В края на заупокойното богослужение по повод четиридесетия ден от кончината на Българския патриарх Неофит ...