Начало / Uncategorized / Митрополит Андрей: За да имаме добър духовен живот, трябва да четем редовно Св. Писание

Митрополит Андрей: За да имаме добър духовен живот, трябва да четем редовно Св. Писание

„Имаме под ръка молитвата, участието в Божествената литургия и в църковните служби, но и ежедневното четене на Светото Писание за нашия духовен живот“, каза митрополит Андрей от Румънската православна църква.

Повод за неговото изказване бе Денят на Библията, който ежегодно се отбелязва на 13 ноември от Румънската православна църква. „Това е Книгата на книгите; никоя друга книга не може да се сравни със Свещеното и Божественото Писание“, каза още той и обясни, че „за християните денят 13 ноември е от голямо значение, както по отношение на предаността ни към Свещеното Писание, към словото Божие, но и към отдаването на почит на великия св. Йоан Златоуст, който е голям любител на Писанието, който ни предаде текста на Божествената литургия, която отслужваме почти всеки ден“.

Денят на Библията е създаден през 2006 г. от Светия Синод на Румънската православна църква. Целта му е да напомни на всички за дълга да бъде четено Св. Писание, като се има предвид неговата роля в богослужебния живот и духовното изграждане на вярващите.

Източник: basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Отец Стилиян Табаков: Св. Андрей Първозвани е проповядвал по нашите земи

„Искам да подчертая един факт, на който ние българите не му обръщаме внимание. Фактът, че ...