Начало / Новини / Въдвориха новия митрополит на Лимнос Йеротей

Въдвориха новия митрополит на Лимнос Йеротей

Стотици бяха православните християни, които посрещнаха новия си архипастир на о. Лимнос. Митрополит Йеротей бе избран за митрополит на островите Лимнос и Св. Евстратий, предаде кореспондент на Добротолюбие. 

Специално за интронизацията на новия митрополит на Лимнос бе дошъл и Атинският архиепископ Йероним. Въдворяването се случи в митрополитската църква „Св. Троица“ в Мирина. Митрополит Йеротей благодари за високото доверие, което му се оказва, както и на всички, които го посрещат. Той изказа и топли чувства на благодарност и на всички духовници от родното му място, които бяха дошли специално, за да го подкрепят в този така важен за него ден. Митрополит Йеротей говори и за това, колко стратегически разположена е неговата епархия – между Константинопол и Света гора и че има намерение да издигне манастир, тъй като е единственото място без св. обител. Новият Лимноски митрополит обеща и да наблегне особено на развитието на културния живот в епархията му, изрази и надежда политическите проблеми в околността да се изгладят. Той похвали силата и смелостта на жителите на островите, както и изтъкна техния борбен и силен дух. 

Припомняме, че преди месец митрополит Йеротей бе ръкоположен от Атинския митрополит Йероним. Повече за хиротонията му може да видите тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Вдигат храм в пазарджишкото село Мало Конаре

Общинският съвет в Пазарджик безвъзмездно предостави общински терен за строителството на нов параклис в село Мало Конаре. Той ще ...