Начало / Новини / Мощи на св. Йоан Златоуст бяха посрещнати в Солун

Мощи на св. Йоан Златоуст бяха посрещнати в Солун

От днес в Гърция започват празниците по повод предстоящия празник на св. Йоан Златоуст, чиято памет ще отбележим на 13 ноември. Във връзка с честванията в Солун бяха послещнати мощи на великия светец, донесени от игумен на Ватопедския манастир, информира orthodoxianewsagency.gr.

Мощите на светителя бяха посрещнати в едноименния храм, който се намира в Солун. Светинята бе посрещната от митрополит Давид, а с мощите бе извършено и литийно шествие до храма. Стотици бяха православните християни, които се поклониха на светинята и се помолиха пред мощите на св. Йоан Златоуст. В своето слово митрополитът благодари на архим. Ефрем за това, че мощите на този велик отец на Църквата са в града и стотици православни християни могат да изпросят неговата молитвена помощ. 

Отслужена бе и вечерня в храма, а християните ще имат възможност да поклонят пред мощите в предстоящите дни, когато на 13 ноемри ще бъде и кулминацията на тържествата. Очаква се за празника на храма посветен на св. Йоан Златоуст да се включат стотици православни гърци. 

 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Александрийският патриарх е на историческо посещение в Замбия

Александрийският патриарх Теодор се срещна с президента на Република Замбия Едгар Чагва Лунгу. Срещата се ...